Veganistische traditie
Een aantal bevolkingsgroepen in India eet van oudsher veganistisch (ook om religieuze redenen) en daarom is veganistisch eten in de Indiase keuken veel meer en al veel langer ingeburgerd dan bij ons. Met de fantastische kruiden en specerijen in de Indiase keuken zijn er veel verschillende curries mogelijk, waarbij je het vlees absoluut niet mist.
Veganistische keuken
Restaurant Indian Way wil ook een bijdrage leveren en heeft haar kaart aangepast om ook voor de veganist een uitgebreide keuze aan veganistisch gerechten te kunnen bieden. Zoals bv de veganistisch rijsttafel.
Wij maken daarbij alles zelf en gebruiken geen convenience producten, zodat we exact weten, welke gerechten vegan zijn. In onze gerechten dus geen onduidelijke E-nummers of gelantine. We gebruiken geen producten waar dierlijk vet in is verwerkt.
We gebruiken olie op plantaardige basis en onze ghee (geklaarde boter) wordt gemaakt van palmolie en niet van melk. De gerechten worden gebonden met een groentebouillon. Het dipsausje geserveerd bij de onion bhaji en vegetarische samosa is vegan en gemaakt van oa tamarin. Zie verder ook onze allergenenkaart op onze website.
Veganistische gerechten
Op onze menukaart staan nu 5 vegan voorgerechten, 6 vegan hoofdgerechten en 6 vegan bijgerechten. Onze dessertkaart bevat behalve de fruitgerechten ook vegan mango-papaya ijs en bangla mythai.
Vegan voorgerechten:
7. DAL SOEP € 4,50
Een smakelijke linzensoep uit het noorden van India, zacht smaak
8. MULIGATWONY SOEP € 4,50
Een kerriesoep, op smaak gebracht met kokos, citroen en verse kruiden
(Bij deze soep wordt soja cream als decoratie gebruikt)
11. VEGETABLE SAMOSA € 4,50
Deegpasteitjes gevuld met groenten
12. ONION BHAJI € 5,00
Gebakken balletjes ui met kikkererwtenmeel en verse kruiden.
14. ALLO CHAAT € 5,00
Speciaal gekruide gebakken aardappels in een zoet-zure saus
Vegan hoofdgerechten:
53. BHINDI BAGAN (medium) € 15,50
Okra’s en aubergine gebakken met knoflook, gember en verse koriander
54. DAL KOSORI (medium) € 15,50
Gele linzen in kokosmelk en speciale kruiden.
55. NAVRATAN JAL-FERIZI (pittig) € 15,50
Een pittig gerecht van gemengde groenten en een keur van verse kruiden.
56. VEGETARISCH- of VEGAN THALI € 19,00
Ook zonder vlees kunt u genieten van deze Indiase rijsttafel, verschillende gerechten geserveerd in kleine porties, mild en medium. U kunt kiezen uit een vegetarische of veganistisch optie.
57. TOK BAGUN (medium) € 15,50
Een curry met gebakken tomaat, aubergine, knoflook en verse koriander
60. GEMENGDE GROENTEN BIRYANY € 16,00
Vegan bijgerechten*
77. MIXED VEGETABLES BHAJI € 7,00
Licht gekruid gebakken groentegerecht
78. BOMBAY ALLO € 7,00
Pittig gekruide gebakken aardappels
79. MUSHROOM BHAJI € 7,00
Verse champignons, licht gekruid
80. SAG BHAJI € 7,00
Spinazie gekruid met knoflook en uien
81. DAL TARKA € 7,00
Speciale gele linzen met knoflook, gember en ui
85. BHINDI BHAJI € 7,00
Gebakken Okra, met verse kruiden
Vegan nagerechten
Behalve de fruitgerechten is ook het mango-papaya ijs en bangla mythai (zoete kleine hapjes met pistache) vegan.
*We maken alles vers, waardoor de kok niet meer dan 4 of 5 gerechten tegelijkertijd per tafel kan uitgeven. De keuze in bijgerechten wordt bij drukte daardoor beperkt.